2015 m. gegužės 15 d., penktadienis

NoFollow atributas bloguose

feeds.feedburnerDauguma dienoraščių platformų turi 'nofollow' atributą, įterpiamą automatiškai komentarų skyriuje. Pradinis tikslas šios funkcijos naudojimui yra atgrąsyti spamerius komentuoti vien tik dėl vienos priežąsties - palikti savo atgalinę nuorodą.

Kažkada seniai, Vikipedija nusprendė įterpti šitą atributą 'nofollow' ant visų išorinių nuorodų, ir sukėlė didžiulę polemiką apie šito atributo naudojimą. Dauguma mini šias priežąstis, kodėl nereikėtų jo vartoti:
  • 'nofollow' tiesiog neveikia kaip atgrasanti priemonė spameriams nespausdinti savo atgalinių nuorodų, daug labiau veikia kitos priemonės, tokios kaip įterpiami klausimo, matematiniai įskiepiai, Akismet, jie yra daug veiksmingesni. 
  • Jei blogeris mederuoja komentarus, 'nofollow' atributas yra tiesiog nereikalingas.
  • Susisiejimas su kažkuo naudojant 'nofollow' atributą yra nepasitikėjimo jais ženklas. Tai tarsi ištiesti ranką pasisveikinimui, bet atitraukti ir užsidėti pirštines.  
  • 'nofollow' tiesiog nervina, nes paieškos sistemos, ypač Google, neapsisprendžia kada ir kaip šis atributas turėtų būti naudojamas, todėl sukelia painiavą tarp nepatyrusių blogerių, kurie daro kvailus dalykus, įterpdami 'nofollow' atributą prie visų išeinančių nuorodų iš savo svetainės, taip norėdami apsaugoti savo svetaines nuo google indekso pablogėjimo, ir kitas kvailas idėjas.


Kiti, atvirkščiai, tvirtina, kad 'nofollow' egzistuoja kaip paskutinė gynybos linija paieškos sistemoms, kad būtų išvengta Google indekso užteršimo nuorodomis, kurių negalime redaguoti, kad  anti-spam įskiepis padeda išvengti nepageidaujamo šlamšto mūsų dienoraščiuose, kad 'nofollow' apsaugo nuo šlamšto komentarų, teršiančių paieškos sistemas.

Asmeniškai aš manau, kad abu požiūriai yra teisingi savaip. Nors 'nofollow' atributas turi daug trūkumų, jis visgi padeda paieškos sistemoms indeksuoti svetaines tikslingiau. Naudoti šį atributą gal ir nėra idealiausias variantas, nes Google ir kitos paieškos sistemos galėtų pagerinti savo algoritmą ir tiesiog pačios filtruoti spam komentarus. Vis dėlto, mes negyvename idealiame pasaulyje, ir turi būti imtasi tam tikrų priemonių, net jei jos nėra optimalios.

Aš taip pat manau, kad kai kurie tinklaraščiai išloštų, jei  pašalintų 'nofollow' atributą iš nuorodų komentarų skyriuje. Jei turite lojalių skaitytojų, kurie padeda pagerinti jūsų turinį per vertingas diskusijas, nėra jokios priežasties, kodėl jūs neturėtumėte  pasidalinti nuorodomis su jais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą