2016 m. vasario 5 d., penktadienis

Nuomonių blogai vs diskusijų blogai

feeds.feedburnerDaugelį blogų galime suskirstyti į dvi kategorijas: Nuomonių ir Diskusijų blogai. Kiekvienas jų turi savo privalumų, taip pat turime akivaizdžias hibridines versijas. Taigi, laikas pažvelgti, kuo jie skiriasi.

Nuomonių blogai: Nuomonių blogų rašytojai išreiškia savo nuomonę apie kažkokį subjektą. Jie pasirenka tam tkrą poziciją ir išreiškia ją kaip savo nuomonę, paaiškindami priežąstis kodėl taip mano. Ką galima pasiekti iš šios strategijos? Pirma, jūs galite sukurti tam tikrą konfliktą. Tai puikus būdas gauti žmonių atsiliepimus į jūsų pranešimus. Kai žmonėms stipriai rūpi jūsų aprašoma tema ir jie pritaria arba nepritaria jūsų požiūriui, jie skuba pateikti savo nuomonę apie tai.

Grįžtamasis ryšys gali ateiti pora skirtingų būdų. Diskusija gali rutuliotis  jūsų blogo komentaruose, arba  žmonės gali išreikšti  savo nuomonę savo pačių bloguose, įkeldami ten nuorodas į jūsų pranešimą.

Nuomonių dienoraščiai gali pridėti kitą interesų lygmenį taip pat. Išreiškiant savo asmeninę nuomonę apie vieną ar kitą subjektą mes turime puikią progą parodyti savo asmenybę - blogus su gerai išreikšta žmogaus asmenybe yra daug įdomiau skaityti nei bendros informacijos blogus. Juos gali būti smagiau rašyti taip pat. Jie suteikia daugiau erdvės kūrybiškumui.

Diskusijų blogai: Diskusijų dienoraščiai rašymo stiliumi yra linkę būti labai bendro pobūdžio ir informatyvūs. Kai diskusijos rašytojas turi savo nuomonę apie kažką, jis pradeda temą bendra apžvalga ir prašo pareikšti nuomonę visų skaitančiųjų, dažniausiai pasilikdamas savo asmeninę nuomonę sau arba tiesiog atsainiai nuleidžia ją nekonfrontaciniu būdu. Nauda - daugybė komentarų iš išorės. Jei prašote savo skaitytojų nuomonės -  jie dažniausiai ją ir pareikš.

Be to, diskusijų blogai neturi jaudintis, kad kažką įžeis. Jie tai palieka komentatoriams. Daugelis iš mano mėgstamų blogerių turi diskusijų blogus. Jūs pastebėsite, kad diskusijų blogeriai turi asmeninį neutralų požiūrį į daugumą dalykų.

Taigi, kokio tipo blogeris esate jūs? Kokį tipą labiau mėgstate? Ar jūs atvirai pareiškiate savo nuomonę ir jaučiate malonumą skaitydami kitų komentarus, kontrargumentuojate ir karštai ginčijatės, ar pasiliekate teisę išlikti neutralus  ir tegul jūsų skaitytojai diskutuoja apie jums rūpimus dalykus?

Abu blogų tipai turi tikrai perspektyvių galimybių. Kiekvienas metodas jau seniai įrodė, kad yra sėkmingas metodas, tačiau kiekvienas jų taip pat kreipiasi į skirtingą auditoriją

Nuomonių blogai gal būt pritraukia daugiau skaitytojų, kurie tiesiog skaito savo malonumui. Jie džiaugiasi ir pritaria jūsų mintims apie atitinkamą subjektą arba nekenčia to, ką rašote. Diskusijų blogai pritraukia daugiau informacinių skaitytojų, žmonės ieško dalykų, iš kurių galima pasimokyti.
Gal būt kažkas yra tiesiog laimingas "viduriukas"  tarp vieno ir kito, bet viena aišku - jūs turite mėgautis tuo, ką darote. Jūs negalite apsimesti vienu ar kitu, jei jums tai  išties netinka ir nepatinka, priešingu atveju jūsų nepasitenkinimas visvien prasiverš. Taigi, ženkite žingsnį atgal ir pažvelgti į savo rašymą. Pagalvokite, kuriuos pranešimus jums patiko rašyti labiausiai, ir persvarstykite savo tikslus. Kai jūs išsiaiškinsite, kas skatina jus rašyti, jūs atrasite savo slaptą varikliuką ir jūsų skaitytojai priims tai ir grįš vėl ir vėl.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą