2017 m. sausio 24 d., antradienis

5 funkcijos reikalingos kiekvienai svetainei

patarimai blogeriams
Vėl ir vėl interneto plačioji erdvė mums įrodo, koks tai yra svarbus įrankis rinkodaroje. Nesvarbu, ar tai profesionalus rašytojas nori rasti ryšį su savo auditorija ar tik pradedantys autoriai nori reklamuoti savo pranešimus ar naujas knygas, pagrindinė priemonė pasiekti sėkmę yra susikurti savo svetainę. Yra daug pigių interneto svetainių dizaino įmonių internete, kurios gali jums padėti. Norint kad jūsų svetainė būtų pastebėta, ji negali būti kažkas, ką jūs išmetate į plačiąją interneto erdvę be strateginio plano. 

Šios pagrindinės svetainės funkcijos padės išlaikyti skaitytojus ir skatins juos grįžti į jūsų svetainę:

1. Aiškus Formatas

Kaip knyga nebus knyga be idėjos, taip ir jūsų svetainė turi turėti idėją taip pat. Svetainė su vieno stulpelio formatu reiškia, kad jūsų pranešimai ir atnaujinimai vyniosis vertikaliai žemyn puslapyje, juos bus lengviau skaityti nei svetainėje, kuri neturi sistemos ar suskirstymo į kategorijas. Jūsų svetainės dizainas ir šriftai, kuriuos jūs nuspręsite naudoti taip pat vaidina labai svarbų vaidmenį išlaikant skaitytojų dėmesį. Paprasti šriftai ir aiški spalvų schema niekada nepaves jūsų, o jūsų auditorija bus dėkinga už tai. 

2. E-adresų sąrašas

Kai skaitytojai aplanko jūsų svetainę, kaip jūs skatinate juos nuolat grįžti? Elektroninių adresų sąrašai yra plačiai naudojami, nes tai puikus šaltinis skleisti informaciją visuomenei. Tokios pašto rinkodaros paslaugos, kaip pavyzdžiui, MailChimp ir VerticalResponse, leidžia patogiai siųsti pašto atnaujinimus savo skaitytojams, o taip pat reklamuoti jūsų pasirinktas prekes, paslaugas ir bet kokius būsimus darbus. Jūsų skaitytojai turi galimybę užsiprenumeruoti jūsų naujienas, todėl galite susikurti atvirą e-pašto adresų puslapį ar valdiklį, lengvai prieinamą visuomenei. 

3. Socialinės žiniasklaidos mygtukai 

Bendravimas su skaitytojais yra labai svarbus kiekvienam autoriui. Galite bendradarbiauti per idėjas, atsiliepimus ar kritiką, ir net susirasti naujų draugų. Socialinė žiniasklaida yra labai svarbi rašytojui ne tik reklamuojant save, bet ir susijungimui su kitais jūsų sferoje. Socialinės žiniasklaidos mygtukai jūsų svetainėje leidžia suinteresuotiems lankytojams sekti jus jūsų socialinės žiniasklaidos paskyrose, tokiu būdu sukuriant platesnį skaitytojų ratą. Yra įvairių socialinių platformų, kurių mygtukus galite patalpinti savo svetainėje, populiariausi yra Facebook ir Twitter. Paprastai interneto svetainių šablonai turi socialinės medijos mygtukus jau integruotus į CSS, bet galite išmokti, kaip pridėti ir savo individualius mygtukus, internete galima surasti lengvų pamokėlių kaip tai padaryti.

4. Blogo pranešimai

Yra didžiulis skirtumas tarp svetainės kūrimo  ir veikianžio dienoraščio. Žinoma, per svetainę Jūs galite reklamuoti savo prekes, paslaugas, knygas, taip pat savo žinias, gal pasidalinti šiek tiek apie save, bet svetainės augimas vis vien nebus platus. Skaitytojai  šiaip jau yra labiau linkę aplankyti svetainę kai nuolat yra atnaujinami pranešimai, taigi, čia ir slypi visas blogų grožis. Sujungiant savo svetainę su veikiančiu dienoraščiu jūs skatinate savo svetainės reklamą per nuolat atnaujinamas blogo žinutes. Dienoraščio pranešimai gali būti apie ką norite, tai jūsų pasirinkimas, bet jei norite reklamuoti ir parduoti savo paslaugas ar darbus, geriau tuos pranešimus nukreipti į juos.

5. Apie Autorių

Trumpai tariant, saldžiai ir tiksliai - tai yra tai apie ką autoriaus puslapis "apie mane" turėtų būti. Toks puslapis suteikia jums galimybę pasidalinti šiek tiek apie save ir geriau susisieti su savo skaitytojais, kai dalinatės kai kuriais iš savo pasiekimų. Jei puslapis neatspindi jūsų asmenybės, jis atrodo mažiau įdomus skaitytojams. Tegul puslapis išlieka pakankamai trumpas, bet tuo pačiu išlaikykite jį faktiniu, nenuklyskite į lankas. 


Autoriaus verslo svetainės dizainas gali pagerinti jo šansus būti pastebėtu, jei jis naudos  švarų svetainės veidą susietą su įdomiais pranešimais. Viskas, kas gali padėti rašytojui geriau susijungti su skaitytojais, visada bus privalumas. Svetainė yra naudingas žingsnis kopiant į sėkmę.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą